پروفیل گالوانیزه چیست؛ انواع و کاربرد آن

خلاصه مقاله:پروفیل گالوانیزه f47 به شکل قوطی طراحی شده است و برای سازه های باربری مثل سقف کاذب و کناف استفاده می شود.

 

در ساخت و ساز از پروفیل ها به میزان زیادی استفاده می شود و بسیار پر کاربرد است. پروفیل گالوانیزه نیز از نظر جنس ساخت دسته بندی خاص خود را دارد. پروفیل ها به طور کلی از نظر نوع و ضخامت متفاوت هستند. کاربرد این محصولات در سال های اخیر بارها مورد بررسی قرار گرفته است.

پروفیل گالوانیزه

پروفیل گالوانیزه

پروفیل گالوانیزه چیست؟

پروفیل گالوانیزه به پروفیلی گفته می شود که عملیات گالوانیزه کردن روی آن صورت می گیرد. یعنی از فلز روی برای پوشش روی فولاد استفاده می شود و سبب می شود که مقاومت آن در برابر خوردگی و زنگ زدگی بیشتر شود. به طور کلی پروفیل های گالوانیزه در شرایط مختلف آب و هوایی با رطوبت بالا اجرا می شوند. این پوشش ها چند لایه هستند. لایه اول به صورت ترکیبی از آهن و روی است. هر اندازه که به لایه خارجی و سطحی نزدیکتر شویم، جنس لایه از روی خالص خواهد بود. دقت شود که در مدل های مختلف از پروفیل گالوانیزه، پوشش روی آن اگر دچار خراش و آسیب با عمق زیاد شود، زنگ زدگی رخ می دهد و در نهایت این میزان زنگ زدگی در سطح کار گسترده خواهد شد.

 

عمل گالوانیزه کردن به چه صورت است؟

 

برای جلوگیری از خوردگی فلزات و مقاوم سازی آنها بهترین روش، گالوانیزه کردن است. این پروسه سبب افزایش مقاومت فلز در برابر شرایط آب و هوایی مختلف می شود. در این روش فلز آهن یا فولاد وارد فضایی پر از فلز روی مذاب می شوند و سطح آنها به واسطه فلز روی پوشانده می شود. فلز روی در برابر خوردگی و زنگ زدگی در محیط مرطوب مقاومت زیادی دارد. روکش این فلز نیز کاربرد بالایی دارد و در شرایط جوی خاص می توان بسیار اثربخش باشد. از سوی دیگر این فلز ها با افزایش طول عمر نیز روبرو هستند. ساخت پروفیل گالوانیزه در شکل های مختلفی صورت می گیرد. برخی از آنها به شکل گرم، سرد یا الکترولیتی هستند.

 

روش تولید قوطی گالوانیزه

 

به طور کلی می توان دو روش مهم را در راستای تولید پروفیل گالوانیزه در نظر گرفت. روش اول پروفیل گالوانیزه گرم یا حرارتی و روش دوم نیز پروفیل گالوانیزه سرد یا آبکاری شده است.

پروفیل گالوانیزه گرم یا حرارتی روشی است که فلزات در وان مذاب  روی فرو می رود و به نوعی غوطه وری گرم صورت می گیرد. این روش نزدیک به ۱۵۰ سال است که اجرا می شود. این روش برای روی اندود کردن پروفیل گالوانیزه استفاده می شود. پودر و قطعات از جنس روی، در یک مخزن استوانه ای چرخان قرار می گیرد. زمانی که دمای مخزن تا ۳۰۰ درجه سانتی گراد بیشتر شود، قطعاتً فلز روی و آهن در سیلندر قرار می گیرند و با هم ترکیب می شوند و یک آلیاژ خاص را ایجاد می کنند.

روش دیگر پروفیل گالوانیزه سرد یا آبکاری شده است. آبکاری کردن به روش اقتصادی و متنوع صورت می گیرد و برای تولید پروفیل گالوانیزه فولادی و اتصالات مربوط به آن استفاده می شود. این روش مشهور به الکتروگالوانیزاسیون است. در این روش یک لایه فلز به سطح فولاد متصل می شود تا از خوردگی محافظت شود. مثلاً در این روش ، از یک جریان الکتریکی در یک محلول نمکی روی استفاده می شود. این روش به نسبت روش قبل از نظر هزینه ارزانتر است.

انواع پروفیل گالوانیزه

 

به طور کلی پروفیل گالوانیزه بر اساس سبک یا سنگین وزن بودن دسته بندی می شوند. در واقع پروفیل گالوانیزه در دسته بندی سبک، سنگین، صنعتی و کشاورزی قرار دارند. هر یک شامل ضخامت، ابعاد و وزن بسیار مختلفی هستند. به طور کلی این پروفیل ها برای در و پنجره استفاده می شوند. پروفیل های گالوانیزه در شکل های مربعی و مستطیلی وارد بازار می شوند. قطر قوطی های مربعی نیز بین ۱ الی ۴ میلی متر متغیر اعلام شده است. قوطی های مستطیلی قطر بین ۱ الی ۳ میلیمتر دارند. پروفیل ها کاربردهای زیادی در صنعت ساخت و ساز دارند. مثلاً مدل های یو شکل دارای ضخامت یک الی دو میلی متر هستند که برای ساخت سوله ها استفاده می شوند. مدل هایی که دارای ضخامت ۳ میلیمتری هستند برای ساخت ستون کاربرد زیادی دارند.

 

پروفیل گالوانیزه

پروفیل گالوانیزه

 

 

معرفی پروفیل گالوانیزه f47 و کاربرد آن

 

پروفیل گالوانیزه f47 به شکل قوطی طراحی شده است و برای سازه های باربری مثل سقف کاذب و کناف استفاده می شود. مهمترین و بارزترین ویژگی این پروفیل ها، وزن سبک و قدرت بالای آن است. این پروفیل ها مقاومت خوبی در برابر خوردگی و حمله حشرات از خود نشان می دهد. این پروفیل ها در شکل قوطی طراحی شده اند و برای سازه های باربری مثل سقف کاذب و کناف بی نظیر هستند. مهمترین و بارزترین ویژگی این پروفیل ها وزن سبک و قدرت و استحکام بالای آن است. این پروفیل ها در برابر خوردگی و حمله حشرات مقاومت بالایی از خود نشان می دهند. به طور کلی این پروفیل ها عمر طولانی دارند و می توانند یک محصول بی نظیر برای اجرا باشند.

 

معرفی پروفیل گالوانیزه u70 و کاربرد آن

اگر به فرم سطح مقطع این سبک از پروفیل گالوانیزه دقت کنید به صورت حرف u است. از این محصول برای دیوارهای خشک استفاده می شود. این پروفیل ها برای کف ساختمان، سقف و دیوارها با کمک میخ و پیچ به صورت عمودی متصل می شوند تا استحکام لازم فراهم شود.

 

 

کاربرد پروفیل گالوانیزه در صنایع مختلف

این محصول برای تجهیزات بیمارستانی، ساختمان سازی و لوازم خانگی و سقف سوله ها نیز کاربرد دارد. همینطور برای حمل و نقل و صنایع نظامی بسیار مهم است. این محصول در صنعت کشاورزی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. مثلاً در ساختمان سازی از پروفیل گالوانیزه برای مهار کردن کابل ها، سینی کابل و لوله و سایر قطعات استفاده می شود.

از پروفیل گالوانیزه در معابر نیز استفاده می شود. این پروفیل ها در شرایط آب و هوایی مرطوب نیز استفاده می شوند و مقاومت زیادی دارند. مثلاً در فضاهای سرباز مثل پارکینگ ماشین و پارک نیز استفاده می شوند. برای ساخت نیمکت ها و طاق های تزئینی بسیار مناسب هستند.

از پروفیل گالوانیزه برای تولید چهارچوب درب و پنجره استفاده می شود. به طور کلی این پروفیل ها در ضخامت های مختلف ساخته می شوند.

 

 

ویژگی پروفیل گالوانیزه

 

پروفیل گالوانیزه مقاومت بالایی در برابر فرسودگی دارد. در واقع این محصول به شکلی ساخته شده است که در برابر خوردگی نیز بسیار عالی و اصولی اجرا شده است. این محصول به صورتی طراحی شده است که در هزینه و زمان صرفه جویی ایجاد می کند. در واقع نیازی به رنگ کاری و آماده سازی سطح پروفیل نخواهد بود.

پروفیل ها دارای خاصیت ضد زنگ هستند و در محیط های مرطوب استفاده می شوند. یکی از ویژگی های این محصول ساختار متالورژیکی خاص برای آن است. در واقع این محصول مقاومت بالایی در برابر سایش و خوردگی و صدمات مکانیکی دارد. پوشش گالوانیزه می تواند سطح فولاد اعم از گوشه ها و فرورفتگی ها را به خوبی بپوشاند. طول پروفیل ها بین ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر ارزیابی شده است و هر یک شرایط خود را دارد.

امکان استفاده از این محصول در شرایط آب و هوایی بد وجود دارد. از سوی دیگر اجرای یک سری آزمایش های مخرب و زمان بر روی همه بخش های پروفیل های گالوانیزه صورت می گیرد که می تواند بسیار اثر بخش و قابل قبول باشد. کیفیت پروفیل ها نیز متفاوت است.

 

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.