آشنایی با ۳ پروفیل پرکاربرد
۳ پروفیل پرکاربرد
خلاصه مقاله:پروفیل ها در ضخامت های مختلف و با ابعاد گوناگون، متناسب با نیاز مصرف کننده، تولید میشوند. پروفیل زد یکی از انواع پروفیل ها محسوب میشود.
آشنایی با پروفیل زد و کاربردهای آن
پروفیل ها در ضخامت های مختلف و با ابعاد گوناگون، متناسب با نیاز مصرف کننده، تولید میشوند. پروفیل زد یکی از انواع پروفیل ها محسوب میشود که میتواند در شرایط مختلف مورد استفاده قرار گیرد. سالن های ورزشی، انبارهای بزرگ، پارکینگ و سوله ها به عنوان مهمترین مکان ها می توانند از پروفیل زد در سقف خود بهره ببرند. این مدل از پروفیل ها در انواع مختلف و با ارتفاع، ضخامت و ورق های تولیدی گوناگون، تولید می شوند. در حالت کلی پروفیل به عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح فلزی در ساختمان سازی توسط فعالان در این حوزه مورد استفاده قرار می گیرد. فعالان در صنایع مختلف و پیمانکاران ساختمانی باید با بررسی ویژگی های هر پروفیل و متناسب با کاربرد آن ها بتوانند بهترین استفاده را دریافت نمایند. این که کدام مدل پروفیل برای شما کاربردی تر است، بسته به شرایط خاصی انتخاب خواهد شد.
پروفیل چیست؟
قبل از معرفی پروفیل زد بهتر است ابتدا با اصطلاح پروفیل آشنایی پیدا کنید. پروفیل به عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی در مقاطعی ثابت و با طول معین انتخاب میشوند. دو دسته کلی باز و بسته را برای تقسیم بندی پروفیل ها به کار می برند. تیرآهن، نبشی، ناودانی و میلگرد از انواع پروفیل های باز شناخته می شوند. در طرف مقابل پروفیل های بسته، قوطی و لوله شناخته شده و در شرایط مختلف توسط پیمانکاران مورد استفاده قرار می گیرند. کاربردهای فراوانی امروزه از پروفیل در ساختمان سازی می توانید مشاهده کنید. از ساخت درب و پنجره تا استفاده در نرده ها به عنوان مهمترین موارد کاربرد پروفیل می توان نام برد. در حالت کلی میتوان بیان کرد که امروزه پروفیل ها نقشی اساسی و پر رنگی در حوزه ساختمان سازی و در صنایع مختلف از خود نشان می دهند.
کاربرد پروفیل زد
در صنعت ساختمانی پروفیل ها نقش اساسی دارند. پروفیل زد یکی از انواع پروفیل تولیدی(۳ پروفیل پرکاربرد) در ایران محسوب میشود. در حالت کلی در کشور ما پروفیل ها با شکل هایی مانند Z، U و I تحت فرآیند نورد گرم تولید شده و میتوانند پوششی مناسب برای فولاد در برابر رطوبت باشند. بر اساس نیاز مصرف کننده، مدل های مختلفی از پروفیل ها در شرایط مختلف در دسترس قرار می گیرند.
همانگونه که از نام پروفیل زد پیداست، این نوع پروفیل از انواع مقاطع فولادی شناخته می شود که به شکل حرف زد لاتین در اختیار مصرف کننده قرار خواهد گرفت. از جمله کاربردهای این مدل از پروفیل میتوان برای کاربرد در زیر سقف های شیبدار اشاره نمود. علاوه بر این در صنعت کشتی سازی نیز به واسطه نوع طراحی پروفیل زد میتوان کاربردهای این مقطع فولادی را مشاهده کرد.
اگر بخواهیم به طور کلی کاربرد پروفیل زد را در صنایع و شرایط مختلف بیان کنیم، میتوانیم آن را عنصری مهم در سازه های اسکلت فلزی بشناسیم. علاوه بر این سالن های ورزشی و سوله ها از این پروفیل میتوانند به عنوان پوششی ایده آل بهره ببرند. ایستگاه های سوخت رسانی و مصارف ساختمانی نیز به عنوان بخشی دیگر از مکان های مورد نظر برای استفاده از پروفیل شناخته میشوند. از کاربردهای گسترده دیگر نیز می توان در صنعت کشتی سازی و برای مصارف صنعتی، نقش پروفیل زد را مشاهده نمود.
پروفیل U
همانگونه که عنوان شد پروفیل ها به عنوان بخشی از مخاط فلزی در شکل های مختلف و کاربردهای متنوع تولید می شوند امروزه در زندگی روزمره به وفور می توانید کاربرد انواع پروفیل را مشاهده کنیم مدل دیگری از پروفیل ها که در ساختمان سازی می توانید عملکرد و کاربرد آن را مشاهده کنید پروفیل یو نام دارند
امروزه از پروفیل یو به عنوان یک عنصر کمکی از ۳ پروفیل پرکاربرد یا باربری در شرایط مختلف و ساخت و سازهای صنعتی پیمانکاران بهره میبرند علاوه بر این در ساخت و ساز فولادی و همچنین در صنایع و زمینه های دیگر مانند الکترونیک بخشهای خودکار انرژی و فلز نیز معمولا استفاده از این پروفیل نسبت به مدل های دیگر ترجیح داده می شود. با توجه به کیفیت بسیار بالای پروفیل یو در نمای ساختمان های صنعتی که معمولا در معرض بارهای سنگین قرار دارند، می توان از آن به به راحتی بهره برد. در طرف مقابل برای سازه های فولادی غیر صنعتی از این مدل پروفیل به عنوان خرپا سقف، ستون باربری و تیر در مکان هاییی مانند آشیانه ها، انبارها و سازه های فلزی سنج سبک، به خوبی می توان استفاده نمود.
بررسی ویژگی ها و قابلیت های پروفیل یو نشان می دهد که در مقایسه با سایر مقاطع فلزی می تواند مزایای بیشتری داشته باشد. ظرفیت تحمل بار ایده آل در این پروفیل به شکلی است که می تواند تحت شرایط مختلف، قابل اطمینان تر باشد. علاوه بر این حمل و نقل، مونتاژ، تهیه و تولید و استفاده از این مقطع فلزی نیز به راحتی امکان پذیر است.
اگر بخواهیم به بررسی کلی کاربردها و قابلیتهای این پروفیل بپردازیم، میتوانیم آن را گزینه ای بینظیر برای استفاده در ستون ها، تیرها و سقف ها بیان کنیم. با توجه به اینکه هیچگونه شکستگی در این پروفیل وجود ندارد، با اطمینان بالا میتواند در شرایط مختلف مورد استفاده قرار گیرد. کشورهایی که برای زلزله مستعد هستند به خوبی می توانند از قابلیت های پروفیل یو استفاده کنند. امروزه در ساخت حفاظ برای استفاده در مراکز نظامی، دانشگاه ها، اطراف پارک ها و باغ ها می توان از این مقاطع فلزی بهره برد. در کنار این موارد برای تولید در و پنجره، انواع نرده، تولید تجهیزات مختلف برای استفاده در بانک ها، ساخت آلاچیق و انواع صندلی و همچنین باشگاه های ورزشی، پروفیل یو به عنوان گزینه ای ایدهآل شناخته می شود.
پروفیل سی
بمانند پروفیل زد و پروفیل یو، پروفیل سی نیز به عنوان یک نمونه دیگر از این مقاطع فلزی(۳ پروفیل پرکاربرد)، کاربرد فراوانی از خود نشان می دهد. بهره مندی از کاربردها و ویژگی های انحصاری موجب میشود که این مدل از پروفیل ها کاربردهای فراوانی در شرایط مختلف داشته باشند. این مدل از پروفیل که با نام سی پرلین نیز معروف شده است، در ساخت سازه های نه چندان بزرگ از اهمیت بالایی برخوردار است. پروفیل سی را در این مدل از ساختمان ها با استفاده از پیچ های متعدد میتوانند به ورق ها و نبشی ها متصل کنند.
اگر برای دیوارهای غیر باربر به دنبال استفاده از یک پروفیل هستید، این مدل از پروفیل ها بهترین گزینه شناخته می شوند. علاوه بر این در دیوار سازه ها و ستون ساختمان های مختلف برای افزایش استحکام آن ها، پروفیل سی بهترین گزینه محسوب خواهد شد.
در کنار این موارد پروفیل سی به عنوان گزینه ای مناسب برای سقف ها با پوشش های نیمه صنعتی یا صنعتی میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. گلخانه های کوچک و سوله های صنعتی می توانند برای استحکام سقف های شیبدار از پروفیل سی در شرایط مختلف بهره ببرند. این مدل از پروفیل ها در ضخامت های مختلف و با طولی متناسب با نیاز مصرف کننده، تولید می شوند.
قیمت پروفیل و عوامل تاثیرگذار بر آن
قیمت پروفیل زد، پروفیل سی، پروفیل یو و انواع پروفیل، بسته به شرایطی خاص، معین می شود. عوامل متعددی می توانند در قیمت پروفیل، اثرگذاری خود را نشان دهند. به هنگام قیمت گذاری پروفیل، پارامترهایی مانند کیفیت تولید و وزن آن ها به عنوان مهمترین موارد در نظر گرفته می شوند. علاوه بر این کیفیت مواد اولیه مورد استفاده و برند و کمپانی سازنده نیز به عنوان سایر عوامل در قیمت گذاری این محصولات همواره مد نظر فعالان در این حوزه قرار دارند. با توجه به روش تولیدی پروفیل، قیمت آن نیز ممکن است با تفاوتهایی مواجه شود. در کنار این موارد، پروفیل های تولید شده در شرکت های داخلی و خارجی نیز با قیمت گذاری مشخص به بازار عرضه خواهند شد. تقاضای خرید و اقتصاد جهانی به عنوان عوامل موثر دیگر برای قیمت پروفیل، همواره در نظر گرفته میشوند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.